Tuesday, August 11, 2009

Peringatan Wabak H1NI Dan Doa ..."Mesej yang Telah Aku Terima Dari Sahabat2 tentang H1N1 dan mesejnya seperti berikut: Kalau hadapi simptom selesema,batuk,demam,sukar bernafas,pening kepala,sakit tekak mgkn anda H1N1.Minum air susu & buah.Mkn makanan yg dbuat drpd buah krn pihak kami telah menjalankn kajian bhw minuman segar mampu membersihkan atom2 H1N1.Tolong forward kpd rakan2 utk kesihatan bersama. Yang Penting jangan lupa mendapatkan rawatan segera daripada Klinik yang terdekat.... Dan Amalkan Doa ini:

Sunday, August 9, 2009

I LOVE RASULULLAH

Assalamua'laikum wbt sabda Rasullullah saw " demi yg diriku ada dalam tanganNya, tidak beriman seseorang kamu sebelum aku lebih dicintainya daripada dirinya sendiri dan hartanya, dan anaknya dan manusia sekaliannya."

Tentu saja kecintaan kepada Rasul ini kerana kita mengakui bahawa dia adalah Rasul Allah, untuk menyampaikan wahyu Ilahi kepada makhluk. Lalu orang yang beriman menyatakan bahawa apa yang beliau katakan adalah benar, lalu dilaksanakannya apa yang beliau perintah, sebab itu adalah perintah dari Allah. Dan dia hentikan segala yang beliau larang, sebab larangan itu pasti datang dari Allah.

Semata-mata cinta saja dengan tidak memenuhi syarat cinta, mengerjakan suruh menghentikan tegah, tidaklah ada ertinya.wallahualam