Sunday, January 4, 2009

Perutusan Khas AkademikBismillahirrahmanirrahim

ALHAMDULLILAH. Salam revolusi dan perpaduan untuk semua. Dengan Izin Allah juga, dapat lagi kita menempuhi satu lagi cabaran yang kecil dalam kehidupan kita ini. Cabaran dan ujian ini yang menguji sejauh manakah kita telah berusaha seterusnya bertawakal dalam mencari ilmu pengetahuan untuk kegunaan. Pertamanya kami ingin mengambil kesempatan ini mengucapkan selamat datang kepada semua warga UPSI bagi sesi ambilan Disember. Bagi warga kampus UPSI, sememangnya semester ini menuntut kita melakukan persedian yang sebaiknya bagi memperoleh kejayaan cemerlang.


Menelusuri kehidupan sebagai mahasiswa/i anak kandung suluh budiman, kami ingin menyeru kepada diri kami sendiri termasuk warga UPSI, bahawasanya kita bakal berdepan dengan jadual yang saban hari semakin padat. Oleh yang demikian, persedian awal kita seharusnya mengambil kira daripada segenap sudut dalam merencana pengurusan masa yang efektif.

Allah swt berfirman dalam surah al-Asr, ertinya : Demi Masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.

Untuk akhirnya, suka kami kongsikan di sini, bahawa “ Success is a journey not a destiny”. Marilah kita sama-sama mencapai kecemerlangan di dunia dan di akhirat. Selamat menempuh semester ini dengan cemerlang. Lakukan yang terbaik demi agama, bangsa dan negara.


“Bersama menuju kecemerlangan dunia dan akhirat”
TRANSFORM WITH KNOWLEDGEArif bin Mohammad
(http://cikguarif.blogspot.com)
Nur Aqilah Hanis Bt Mohd Yusoff
(http://guruohguru.wordpess.com)

Exco Akademik & Kerjaya
Majlis Perwakilan Pelajar
Universiti Pendidikan Sultan Idris 2008/2009 

Perutusan LPS

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Alhamdulillah kita masih lagi diberi ruang dan peluang untuk terus mengirup udara di alam ciptaan Allah ini.

Sempena Tahun baru Hijrah 1430 H dan tahun baru 2009 ini kami Biro Latihan dan Pembangunan Sahsiah ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan kepada semua selamat menghadapi semester baru (semester 2 o8/09). Semoga azam yang baru ini membakar semangat kita untuk berkobar-kobar menuntut ilmu di bumi UPSI ini.

Tidak lupa juga Tahniah diucapkan kepada mahasiswa ambilan Disember 2008/2009. Selamat datang ke UPSI kami ucapkan.Moga jiwa pendidik itu dapat dipasakkan dalam hati kita semua sepanjang berada di UPSI ini.

Dikesemapatan ini juga kami ingin menyeru pada semua warga UPSI khusunya dan umat Islam seluruh dunia untuk mendoakan saudara kita di Palestin. Moga mereka disana dilindungi daripada kekejaman Israel yang rakus tanpa ada belas kasihan.Sama kita membantah atas kekejaman ini. Selanjutnya sila lawati blog : http://ibnumadzir.blogspot.com

Akhir kalam, sama-sama kita menjaga akhlak dan peribadi kita sebagai bakal pendidik. Kita adalah murabbi. Bukan sahaja menyampaikan Ilmu malah mendidik anak bangsa kita untuk memperkasakan negara,menerajui perubahan.

Daripada:

Akmal Bin Madzir
Norhafizawati Binti Mahmad Rozali
Exco Latihan Dan Pembangunan Sahsiah
MPP 08/09
UPSI