Saturday, March 7, 2009

Kepada pelajar sem 2 UPSIan

1. SEMUA PELAJAR YANG BERADA DI SEMESTER KEDUA PENGAJIAN DIWAJIBKAN MEMBUAT PENDAFTARAN MINOR MULAI 2 MAC 2009 SEHINGGA 13 MAC 2009.


2. ANDA PERLU MELENGKAPKAN BORANG PERMOHONAN MENGIKUTI MINOR DI FAKULTI MASING-MASING DAN MENDAFTAR SECARA ON-LINE MENERUSI PORTAL MASING-MASING DI http://myupsi.upsi.edu.my.


3. SILA PASTIKAN ANDA MENDAFTAR UNTUK MENGELAKKAN MASALAH SEMASA PRA-PENDAFTARAN KURSUS SEMESTER 1 SESI 2009/2010 DILAKSANAKAN.


4. KEPRIHATINAN ANDA BERHUBUNG PERKARA INI AMAT DIALU-ALUKAN DAN DIUCAPKAN TERIMA KASIH.


Pelajar di semester 7 dinasihatkan supaya menyemak minor masing-masing sebagai persediaan menjalani Latihan Mengajar.


Tarikh Memo : 26 Februari 2009
Dikeluarkan Oleh : Pejabat Pendaftar
Bahagian Akademik
Unit Pendaftaran
Telefon : 05-4506923/6992
Email : redzuan@upsi.edu.my / mohaieda@upsi.edu.my

Sunday, March 1, 2009


Sepanjang Bulan Februari lepas kita menerima beberapa khabar yang mendukacitakan di atas beberapa kematian ahli keluarga sahabat-sahabat kita yang telah pergi dahulu . Kami di Exco Kebajikan dan Kemasyarakatan turut merasai kehilangan tersebut. Takziah diucapkan di atas pemergian tersebut. Bahawasanya kita semua juga akan PERGI , justeru bersama-samalah kita menginsafi hakikat kematian, dan berusaha untuk mengumpul bekalan menuju destinasi hakiki.


Kami Exco Kebajikan MPP hanya dapat memberi sedikit pertolongan dengan harapan sedikit sebanyak pertolongan ini dapat meringankan bebanan dan kesedihan yang ditanggung oleh sahabat-sahabat tersebut.


Seterusnya, sebagai pengetahuan dan makluman bagi sebarang kes kematian dalam kalangan ahli keluarga sama ada ayah, Ibu, adik beradik, dan anak pelajar-pelajar boleh mendapatkan borang khairat dan Kebajikan. Bagi pelajar-pelajar yang baru menghadapi kematian ahli keluarga yang terdekat boleh lah mengisi untuk mendapatkan wang khairat tersebut.
Disamping mendapatkan dan menlengkapkan borang khairat tersebut sila sertakan juga;


I. Salinan Kad Pengenalan Pemohon
II. Salinan Kad Matrik
III. Salinan sijil kematian


Borang boleh diperolehi daripada Exco Kebajikan dan Kemasyarakatan MPP UPSI 08/09 iaitu;
I. Saudara Mohd Zulhilmi Bin Mohd Noor
II. Saudari Adriyani Binti Yamin

*Sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi CareLine Exco Kebajikan 013-6288435.